Jangan terperanjat bila ada penoreh getah mendapat pendapatan RM3,000 sebulan sekaligus melepasi pendapatan penjawat awam. Biar betul? Memang betul la! Hari ni harga getah melambung tinggi sehingga mencecah RM15 sekilogram. Wah mahal getah sekarang......

Daripada merajuk dengan Najib, kini...

Ibrahim Ali hari ini mengumumkan penubuhan Majlis NGO Antara Kaum atau Mirac yang menandakan keterbukaan pertubuhan...

Penyokong Mursi dibedil...

Bumi Mesir terus berdarah apabila 10 orang termasuk wanita menjadi korban bedilan peluru hidup polis dan tentera menjelang waktu sahur. ....

Kekal lah PAS sebagai parti yang berakhlak..

Kalaulah disuruh pilih sebuah parti yang dikatakan stabil, ahli-ahlinya berdisiplin dan berakhlak, sudah pasti pilihan tadi adalah PAS.....

Orang Melayu jangan menaruh harapan yang tinggi..

Saya menulis sebagai seorang pemerhati politik. Dan sebagai orang Melayu mengenai parti Melayu yang terbesar. Saya dapati berada dalam.....

Apa dah jadi dengan Pusat Kebudayaan?

Orang sering memperkatakan mengenai pembangunan Kampung Baru, Kuala Lumpur. Sebuah perbadanan ditubuh untuk tujuan...

Jumaat, 15 Julai 2011

Ketua Polis mana rompak duit makan tahanan bersih?Benarkan tahanan bersih diberikan makan RM25 sepinggan? Makanan tak sedap mana, kuah karinya cair RM25.  Kalau makanan disediakan untuk 2000 orang ini tak termasuk mana-mana polis buat keluar makanan untuk kaum kerabatnya. Jumlahnya adalah RM50 ribu.

Ketua polis mana yang dapat tander ini?

Kasari perhimpunan Bersih: Pentadbiran Najib mula tertekan

KUALA LUMPUR, 15 Julai — Pentadbiran Najib akhirnya mula memberi respons kepada kritikan-kritikan pedas media asing berhubung cara pihaknya menangani perhimpunan Bersih 2.0 Sabtu lalu.

Dalam suratnya kepada Wall Street Journal, Putrajaya berkata Malaysia benar-benar sebuah negara demokrasi.

Wall Street Journal merupakan antara akhbar asing yang mengkritik cara Putrajaya ekoran tindakan keras digunakan oleh polis dalam meleraikan ribuan penunjuk perasaan di ibu negara menuntut pembaharuan sistem pilihan raya di Malaysia.

Sekarang masa rakyat menyerang pula!!

Polis asyik belasah kita, serang kita. pukul kita. Kita tak boleh diam diri. Daripada 1667 orang yang ditangkap jangan membisu dan diam. Anda ada hak untuk bersuara sebagai rakyat yang berada dalam negara yang Merdeka.

Ayuh mulakan sekarang, Ikutilah jejak langkap Musafri Abdullah Azmi!!! Ayub bangkit saman polis dan kerajaan.

Menjawab tulisan lembu daripada laman lembu!!

Tulisan kuning/italic adalah jawapan saya.

BERSIH YANG KOTOR
- Tajuk artikel daripada seorang pengotor!!

ISU BERSIH telah disensasi dan diputarbelitkan secara maximum oleh puak pembangkang untuk meraih simpati dan menjuarai kepentingan politik mereka. Saya puji sikap penyokong fanatik di kedua-dua belah pihak yang sanggup ke jalan2 raya untuk berdemonstrasi. Begitu juga dengan para pelajar Malaysia dan orang awam di negara-negara tertentu yang konon turut menyokong penganjuran BERSIH.

Siapa yang sensasi ngok!! TV dan media arahan Najiblah ngok! Sanggup dijalan raya tanpa sebarang bayaran tak macam petroit terpaksa import bangla. itu baju di beri percuma.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites