Jangan terperanjat bila ada penoreh getah mendapat pendapatan RM3,000 sebulan sekaligus melepasi pendapatan penjawat awam. Biar betul? Memang betul la! Hari ni harga getah melambung tinggi sehingga mencecah RM15 sekilogram. Wah mahal getah sekarang......

Daripada merajuk dengan Najib, kini...

Ibrahim Ali hari ini mengumumkan penubuhan Majlis NGO Antara Kaum atau Mirac yang menandakan keterbukaan pertubuhan...

Penyokong Mursi dibedil...

Bumi Mesir terus berdarah apabila 10 orang termasuk wanita menjadi korban bedilan peluru hidup polis dan tentera menjelang waktu sahur. ....

Kekal lah PAS sebagai parti yang berakhlak..

Kalaulah disuruh pilih sebuah parti yang dikatakan stabil, ahli-ahlinya berdisiplin dan berakhlak, sudah pasti pilihan tadi adalah PAS.....

Orang Melayu jangan menaruh harapan yang tinggi..

Saya menulis sebagai seorang pemerhati politik. Dan sebagai orang Melayu mengenai parti Melayu yang terbesar. Saya dapati berada dalam.....

Apa dah jadi dengan Pusat Kebudayaan?

Orang sering memperkatakan mengenai pembangunan Kampung Baru, Kuala Lumpur. Sebuah perbadanan ditubuh untuk tujuan...

Sabtu, 16 Julai 2011

Baharuddin akan menerima nasib sama dengan Ahmad Sarbani - Mati Mengejut

Baharuddin seorang perseta himpunan Bersih 2.0 yang meninggal dunia akibat serangan gas pemedih oleh pihak polis akan menerima nasib yang sama dengan Ahmad Sarbani dikategorikan "Mati Mengejut" atau mudah mati terkejut lihat asap gas pemedih mata.

Polis mengadakan pasukan bebas khas untuk menyiasat kematian seorang peserta perhimpunan Bersih 2.0 Sabtu lalu, kata Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Ku Chin Wah.

Ketika dihubungi The Malaysian Insider, Ku berkata pasukan itu akan menjalankan siasatan berhubung kematian Baharuddin Ahmad, 56, di Hospital Kuala Lumpur selepas dilaporkan pengsan di kawasan KLCC ketika cuba melarikan diri daripada tindakan polis yang melepaskan gas pemedih mata dan air berasid.


Muslihat apa pihak polis baik sangat dengan Presiden PAS?


Presiden PAS walaupun ditangkap dilayan dengan baik oleh pihak polis. Sampai pihak polis hantar Presiden ke tempat pengindapan.


Anwar Ibrahim pula sorry tak main baik-baik. Lanyak sahaja. Pelikkan? Apa muslihatnya. Orang PAS jangan m udah tertipu!!

Generasi 709 lanjutan daripada Bersih 2.0


KUALA LUMPUR: Sebuah kumpulan yang menggelar diri mereka sebagai Generasi 709 mengadakan perhimpunan aman bagi memperingati kematian seorang peserta perhimpunan Bersih 2.0, Baharuddin Ahmad pada 9 Julai lalu.

Kira-kira kurang 60 orang peserta perhimpunan berkenaan yang memakai pakaian bewarna kuning berarak secara aman dari Kuala Lumpur City Centre (KLCC) menuju ke Avenue K pada pukul 2 petang Sabtu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites