Jangan terperanjat bila ada penoreh getah mendapat pendapatan RM3,000 sebulan sekaligus melepasi pendapatan penjawat awam. Biar betul? Memang betul la! Hari ni harga getah melambung tinggi sehingga mencecah RM15 sekilogram. Wah mahal getah sekarang......

Daripada merajuk dengan Najib, kini...

Ibrahim Ali hari ini mengumumkan penubuhan Majlis NGO Antara Kaum atau Mirac yang menandakan keterbukaan pertubuhan...

Penyokong Mursi dibedil...

Bumi Mesir terus berdarah apabila 10 orang termasuk wanita menjadi korban bedilan peluru hidup polis dan tentera menjelang waktu sahur. ....

Kekal lah PAS sebagai parti yang berakhlak..

Kalaulah disuruh pilih sebuah parti yang dikatakan stabil, ahli-ahlinya berdisiplin dan berakhlak, sudah pasti pilihan tadi adalah PAS.....

Orang Melayu jangan menaruh harapan yang tinggi..

Saya menulis sebagai seorang pemerhati politik. Dan sebagai orang Melayu mengenai parti Melayu yang terbesar. Saya dapati berada dalam.....

Apa dah jadi dengan Pusat Kebudayaan?

Orang sering memperkatakan mengenai pembangunan Kampung Baru, Kuala Lumpur. Sebuah perbadanan ditubuh untuk tujuan...

Selasa, 7 Jun 2011

Mat Sabu Senjata Baru M-18 Elite

Bagi tentara yang sedang bertempur, sudah menjadi bagian dari dirinya. sudah menjadi barang wajib yang harus dibawa. Tidak ada sama dengan mati. Untuk itulah pengembangan dilakukan terus menerus. Demikian juga dengan PAS.

Senjata itu bernama M-18 Elite. Senjata ini dilengkapi dengan banyak perlengkapan digital. Bahkan,
senjata ini dilengkapi juga dengan kamera yang akan online dengan Presiden.


Berita baik harga barang turun dan akan turun

Semua nak kaji harga barangan, rakyat yang miskin makin terhimpit. Tapi bila pilihan raya masih lagi tak sedar diri.

Astro selaras yuran pakej

KUALA LUMPUR - Bermula 11 Julai ini, stesen televisyen berbayar Astro bakal membuat beberapa pelarasan pakej yang ditawarkan kepada lebih tiga juta pelanggannya dengan menyaksikan ada penetapan caj baru selain tawaran penjimatan.


Kerajaan Malaysia Nak Taja Perkahwinan Anak Najib


Wah seronaknya jadi PM, kerjaan taja perkahwinan anak.. daripada merisik sehingga melahirkan anak. Duit rakyat untuk kebahagian PM.. ini semua UNTUKMU RAKYAT..!!


MP: Salah guna duit rakyat bagi risik kahwin anak
Hazlan Zakaria
Jun 7, 11
4:47pm

Penggunaan duit rakyat atau dana awam bagi membiayai lawatan Perdana Menteri dan rombongannya ketika merisik perkahwinan anak perempuan Datuk Seri Najib Razak di Kazakhstan adalah salah dari segi moral, kata ahli parlimen Kuala Selangor, Dzulkefly Ahmad.

Nazri Aziz intai nak jadi Ketua Pembangkang

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Nazri Aziz menggambarkan PAS dan presidennya Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai oportunis dengan cuba meletakkan dirinya sebagai pengganti kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan bakal perdana menteri.

Nampak UMNO begitu cemas dengan perkembangan terbaru dalam PAS.

Hadi intai PM, dakwa Nazri
Joseph Sipalan
Jun 6, 11 2:40pm
 
NONENazri (kiri) berkata, keputusan pemilihan PAS Sabtu lalu merupakan petanda bahawa pemimpinnya, terutama Hadi, sedar bahawa mereka perlu berusaha menguasai Pakatan Rakyat.

"Jika Hadi fikir mereka boleh tawan Putrajaya, maka dia (fikir) akan jadi PM kerana Anwar sekarang dalam masalah," kata Nazri, merujuk kepada perbicaraan tuduhan kes liwat dan video seks yang dikaitkan dengan ketua pembangkang itu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites