Jangan terperanjat bila ada penoreh getah mendapat pendapatan RM3,000 sebulan sekaligus melepasi pendapatan penjawat awam. Biar betul? Memang betul la! Hari ni harga getah melambung tinggi sehingga mencecah RM15 sekilogram. Wah mahal getah sekarang......

Selasa, 7 Jun 2011

Mat Sabu Senjata Baru M-18 Elite

Bagi tentara yang sedang bertempur, sudah menjadi bagian dari dirinya. sudah menjadi barang wajib yang harus dibawa. Tidak ada sama dengan mati. Untuk itulah pengembangan dilakukan terus menerus. Demikian juga dengan PAS.

Senjata itu bernama M-18 Elite. Senjata ini dilengkapi dengan banyak perlengkapan digital. Bahkan,
senjata ini dilengkapi juga dengan kamera yang akan online dengan Presiden.


Hadi Awang tidak mahu jadi Perdana Menteri 07/06/2011 4:07pm

KOTA BHARU 7 Jun — Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, beliau tidak mahukan jawatan Perdana Menteri jika pakatan pembangkang berjaya dalam pilihan raya umum ke-13 nanti.

Abdul Hadi, yang juga Ahli Parlimen Marang, berkata, perjuangan Pas adalah untuk menyelamatkan negara dan memperkenalkan dasar negara berkebajikan yang dibawa oleh pakatan pembangkang.

"Yang penting kita mahu selamatkan negara... sesiapapun boleh jadi Perdana Menteri,” katanya ketika ditemui pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat di kediaman rasmi Menteri Besar di JKR 10, di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Mohamed Nazri Aziz bahawa perubahan kepemimpinan Pas yang kini dikuasai golongan profesional menunjukkan parti itu mahu berkuasa dalam pakatan pembangkang, termasuk Abdul Hadi yang berhasrat untuk menjadi Perdana Menteri.

Hadi juga menafikan Timbalan Presiden, Mohamad Sabu sebagai liabiliti kepada parti setelah beliau dipilih oleh perwakilan dalam pemilihan pada Muktamar Pas ke-57 minggu lalu.

"Bagi UMNO, Mohamad Sabu adalah satu peluang untuk menjatuhkan Pas. Tetapi bagi Pas, Mohamad Sabu adalah satu senjata untuk menjatuhkan UMNO,” katanya. — Bernama

0 ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites